Video

Dit is zonder twijfel de grootste racedrone ter wereld

De grapjassen van Flite Test hebben in samenwerking met T-motor een wel heel grote racedrone in elkaar gezet. Waar racers normaal vliegen met drones met frames van 200 tot 300 mm, heeft deze reus een framediameter van ruim een meter. Desondanks kan de gigantische racedrone nog flink wat acrobatische vliegstunts uithalen, zoals je in onderstaande video kunt zien.

Voor de besturing maakten de bouwers gebruik van een Vector flight controller. In eerste instantie werd gebruik gemaakt van de Kombini controller, maar die bleek het gevaarte toch niet helemaal stabiel te houden. Ook op het gebied van de energievoorziening was er wat finetuning nodig: aanvankelijk werd de drone met twee 12.000 mAh accu’s uitgerust, maar dat bleek toch te weinig. Met twee keer 26.000 mAh aan boord vloog de reusachtige quadcopter al heel wat beter. De motoren werden geleverd door T-Motor.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier