Productnieuws

Yuneec voegt mogelijkheid voor streaming video toe aan Breeze

Goed nieuws voor bezitters van de ultracompacte Breeze 4K drone: Yuneec heeft een softwareupdate uitgebracht die de mogelijkheid van streaming video toevoegt aan de drone. Via de Breeze Cam app kunnen video-opnamen direct gedeeld worden via Facebook of YouTube.

Om de nieuwe live streaming mogelijkheid te activeren moet zowel de firmware van de drone als de Breeze Cam app geüpdatet worden naar de laatste versie. Daarna is het mogelijk om videobeelden in het maximale resolutie van 720p te streamen via social media platformen die ondersteuning bieden voor live video, waaronder Facebook en YouTube. Het spreekt voor zich dat er wel een draadloze internetverbinding voorhanden moet zijn.

Selfie-drone
De Breeze is een compacte selfie-drone van nog geen 400 gram. Het toestelletje is voorzien van een camera die op afstand omlaag en omhoog gedraaid kan worden. Aanvankelijk was de verkoopprijs 500 euro, maar inmiddels kun je de drone bij verschillende winkels voor 400 euro aanschaffen. De Breeze wordt bestuurd middels een smartphone app, er is dus geen sprake van een losse zender.

Later dit jaar krijgt de Breeze naar verwachting te maken met directe concurrentie van marktleider DJI, als de geruchten rond de DJI Spark op waarheid blijken te berusten. De Spark is in tegenstelling tot de Breeze voorzien van een camera die mechanisch is gestabiliseerd, middels een gimbal. De Breeze maakt gebruik van softwarematige beeldstabilisatie, maar die werkt niet optimaal.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier