Nieuws

Tech-illusionist geeft goochelshow met kleine dronezwerm

Kan de besturing van drones zo aangepast worden zodat je ze met eenvoudige handbewegingen kunt besturen, en er zelfs magie mee kunt bedrijven? Tech-illusionist Marco Tempest nam de proef op de som en ontwikkelde een goochelshow met een kleine dronezwerm, bestaande uit een achttal drones voorzien van leds. Het resultaat is verbluffend om naar te kijken.

Magie en innovatie
Tempest staat bekend om zijn illusies waarin technologische innovaties zoals robots een belangrijke rol spelen. Voor zijn laatste show nam hij een paar eenvoudige consumentendrones van Parrot als uitgangspunt, en combineerde die met technologie van Dronsis. Op die manier kan hij de drones met zowel bewegingen als met spraak aansturen. In combinatie met zijn vingervlugheid levert dat een bijzonder schouwspel op.

In de show is te zien hoe Tempest met de simpelste handbewegingen een achttal drones bestuurt. Daarbij reageren de drones ook op elkaar. Soms lijkt het zelfs alsof de drones op de gedachten van de illusionist reageren, maar zover is het nog niet: voor het maken van complexe bewegingen ‘spieken’ de drones naar patronen die op de mat zijn afgedrukt waarop Tempest staat.

Meer droneshows
Tempest is niet de enige die experimenteert met live performances waarin drones een hoofdrol spelen. Eerder interviewden we de Nederlandse choreograaf David Middendorp, die een dansvoorstelling ontwikkelde met daarin een paar drones. Daarnaast zijn er natuurlijk diverse recordpogingen geweest met drone swarms bestaande uit wel 500 of zelfs 1.000 drones. De shooting star-drones van Intel waren afgelopen kerst ook te zien in Disney World Orlando.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Tech-illusionist geeft goochelshow met kleine dronezwerm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier