DJI Spark naar verwachting eind mei aangekondigd

Dronefabrikant DJI heeft persuitnodigingen verstuurd voor een event dat op 24 mei in New York City plaatsvindt. Het thema van het evenement is ‘Seize the moment’. Naar verwachting grijpt DJI het event aan om de DJI Spark selfie-drone te introduceren.

Ultracompacte drone

Net zoals bij eerdere productaankondigingen hult DJI zich in nevelen als het gaat om de aankondiging die eind mei gedaan zal worden. Maar gelet op de aanhoudende geruchtenstroom rondom de DJI Spark ligt het voor de hand dat het event volledig in het teken staat van de nieuwe ultracompacte pocketdrone, die nog een stuk kleiner en lichter wordt dan de populaire Mavic Pro.

Volgens de laatste geruchten zal de DJI Spark ondanks zijn geringe formaat toch beschikken over een mechanisch gestabiliseerde gimbal, en kan de camera filmen in 4K Ultra HD. Het gewicht van de minidrone zou rond de 250 gram worden, en de drone zou beschikbaar komen in een uitvoering met en zonder controller. In het laatste geval wordt de Spark met de DJI Go app bestuurd.

Met de Spark wil DJI haar positie aan de onderkant van de markt verder uitbreiden. Nu nog zijn het vooral Yuneec met de Breeze en Zerotech met de Dobby drone die de dienst uitmaken in het segment voor ultracompacte selfie-drones. Die drones zijn echter beperkt in hun mogelijkheden op het gebied van video, en zijn qua vliegtijd beperkt tot zo’n 10 minuten. De Spark zou een vliegtijd van ongeveer een kwartier mogelijk maken. De accu zou bovendien via USB opgeladen kunnen worden.

Mavic Standard

Mogelijk kondigt DJI naast de Spark ook een Standard-versie van de Mavic aan. Die zou dan het gat moeten gaan opvullen tussen de Spark (die naar verwachting rond de 350-400 euro gaat kosten) en de Mavic Pro, die op het moment van schrijven 1.179 euro kost.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI Spark naar verwachting eind mei aangekondigd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier