Productnieuws

DronePrix AR: eerste augmented reality game voor DJI drones

Dankzij FPV Racing groeiden de werelden van gaming en drones de laatste jaren al flink naar elkaar toe: je moet immers flink wat gaming-skills hebben wil je zinvol met een racedrone kunnen vliegen. De Amerikaanse gamedeveloper Edgybees zet nu een volgende stap, met de lancering van DronePrix AR, een augmented reality game voor DJI drones. Tijdens het spelen van de game is het de bedoeling om met je drone een traject af te leggen en intussen allerlei virtuele obstakels te vermijden en bonuspunten te verzamelen.

Mix van echte en virtuele wereld
Augmented reality (AR) is een technologie waarbij virtuele elementen als het ware op de echte wereld worden geprojecteerd. Dankzij AR en de mogelijkheden die DJI aan externe ontwikkelaars biedt om software te ontwikkelen voor haar drones is het onder andere mogelijk om games te ontwikkelen, waarbij je drone in de echte wereld interacteert met virtuele game-elementen, zoals obstakels en bonuspunten.

Dat brengt leuke mogelijkheden met zich mee. In DronePrix AR kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om met je drone langs een virtueel hindernissenparcours te vliegen, waarbij je uitgedaagd wordt om de snelste tijd neer te zetten. Het voordeel is dat je bij een crash tegen een virtuele hindernis niet meteen een nieuwe drone hoeft te kopen, maar je verliest natuurlijk wel punten. Op die manier kun je volgens de makers van DronePrix AR snel je vliegvaardigheden verbeteren.

Virtueel scoreboard
Het is ook mogelijk om tegen anderen te spelen. Dan gaat het erom wie de snelste tijd neerzet. En als je in je eentje vliegt kun je kiezen uit maar liefst 30 virtuele tracks, met een oplopende moeilijkheidsgraad. Het is ook mogelijk om de app te koppelen aan je Facebook-account, zodat je je prestaties kunt delen met anderen en je naam op een virtueel scoreboard kunt zetten.

De app is gratis te downloaden via Google Play en de Apple App Store. De game is onder andere geschikt voor de DJI Phantom 3, de Phantom 4 en de Mavic Pro.

Mocht je aan de slag willen gaan met DronePrix AR, zorg er dan voor dat je boven een open veld vliegt waar je flink de ruimte hebt. Je wilt tijdens het spelen van de game natuurlijk niet echt ergens tegenaan vliegen. Een mooie gelegenheid om de app uit te proberen is komende zaterdag tijdens International Drone Day 2017, bij de Texashoeve in Breda. Je bent daar vanaf 13:00 welkom om lekker te vliegen en te kletsen met andere droneliefhebbers. Een extra goede reden om te komen is het feit dat Dronewatch op die dag een Walkera Furious 215 racedrone verloot!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier