Zaterdag 6 mei is het International Drone Day! #DronesAreGood

Zaterdag 6 mei is uitgeroepen tot International Drone Day 2017, de derde editie alweer van een evenement waarbij wereldwijd wordt stilgestaan bij de positieve aspecten van drones. In Nederland wordt dit gevierd met een evenement bij de Texashoeve: vanaf 13:00 ben je daar van harte welkom om te komen vliegen of gewoon lekker te kletsen met andere droneliefhebbers. Bovendien maak je kans op een Walkera Furious 215 racedrone, die Dronewatch verloot!

Drones Are Good

International Drone Day werd door David en Sarah Oneal van That Drone Show in het leven geroepen om drones op een positieve manier bij een breder publiek te introduceren. De laatste tijd zijn drones helaas veelvuldig negatief in het nieuws, terwijl er ook zoveel positieve dingen te melden zijn. Om dat geluid extra hoorbaar te maken worden er overal ter wereld leuke activiteiten georganiseerd, onder de noemer ‘Drones Are Good’.

Deze Furious 215 ‘ready to fly’ racedrone wordt door Dronewatch verloot!

Meeting in Breda

In Nederland organiseert DroneZone Breda een meeting ter ere van International Drone Day. Deze vindt plaats op zaterdag 6 mei van 13:00 tot 19:00 uur bij de Texashoeve (Rietdijk 6, Breda). Je kunt er lekker komen vliegen met je eigen (race)drone, en als je beschikt over goed getrainde armspieren kun  je meedoen aan een spelletje oud-Hollandsch LiPo-werpen. Voor bezoekers is het evenement gratis, aan piloten wordt een kleine bijdrage van € 5,- gevraagd.

Dronewatch is er ook: wij nemen verschillende demonstratiemodellen mee, waaronder een Yuneec Breeze, Typhoon H met CGO-ET thermische camera, DJI Inspire met Zenmuse Z3 zoomcamera en de Phantom 4 Pro. Verder nemen we ook de Furious 215 racedrone van Walkera mee, en die wordt onder de bezoekers verloot!

Hashtag #DronesAreGood

Mocht je van plan zijn om deze zaterdag aan de wereld te tonen dat drones op een goede manier gebruikt kunnen worden, vergeet dan niet om gebruik te maken van de hashtags #DronesAreGood en #IDD2017.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier