Nieuws

PolarPro kondigt per ongeluk filters aan voor DJI Spark

Inmiddels kunnen we vrijwel 100% zekerheid stellen dat DJI’s nieuwste drone inderdaad Spark gaat heten. Op de website van PolarPro is namelijk – waarschijnlijk per ongeluk – een pagina verschenen waarop diverse filters voor de DJI Spark aangekondigd worden. De pagina is niet te vinden via de navigatie op de website.

Achter de schermen is DJI naar het zich laat aanzien al volop in gesprek met accessoiremakers over de komst van de DJI Spark selfie-drone. Dat om ervoor te zorgen dat er ten tijde van de introductie van de nieuwe drone voldoende accessoires voorhanden zijn. Doorgaans wordt er in zulke gevallen middels een NDA voor gezorgd dat er geen details over het nieuwe product uitlekken.

Filters voor de DJI Spark
Eén van die partijen is PolarPro, bekend van de ND-filters en polarizers voor DJI drones zoals de Phantom, Inspire en Mavic Pro. Niet alleen blijkt nu dus dat er voor de kleine camera van de DJI Spark ook filters beschikbaar komen, ook is er dankzij de productpagina wederom concreet bewijs voor het feit dat de nieuwe drone van DJI inderdaad ‘Spark’ gaat heten.

PolarPro heeft zelfs een demonstratievideo online gezet, die op het eerste gezicht met een Spark gefilmd lijkt te zijn. In de beschrijving van de video staat echter dat het materiaal met een Mavic Pro is geschoten.

Aankondiging op 24 mei
DJI heeft voor 24 mei een evenement gepland staan. Dat is waarschijnlijk de datum waarop de DJI Spark voor het eerst officieel aan het publiek wordt getoond. Als alle geruchten kloppen dan gaat het om een ultracompacte en lichtgewicht drone, die vooral bedoeld is voor het maken van dronies en vakantiekiekjes.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier