ProProductnieuws

Aerialtronics integreert gas- en stralingsensoren in Altura Zenith-lijn

Dankzij een samenwerking met een leverancier van geavanceerde gas- en stralingssensoren zijn de Altura Zenith drones van Aerialtronics nu desgewenst in staat om in de lucht gevaarlijke stoffen en radioactiviteit (hazardous materials, ‘HazMat’) te detecteren. Tijdens calamiteiten kunnen de systemen worden ingezet om de luchtkwaliteit in de gaten te houden en alarm te slaan als er gevaar dreigt voor de volksgezondheid.

Giftige gassen en gammastraling

De sensoren zijn afkomstig van RAE Systems Benelux, ontwikkelaar van industriële en portable sensoren voor uiteenlopende toepassingen. Twee van hun sniffers, de MultiRAE Pro and MiniRAE 3000, zijn in staat om de concentratie van diverse giftige en ontbrandbare gassen te meten. Ook kunnen de sensoren het zuurstofniveau monitoren en gammastraling detecteren. Daardoor zijn de monitors bij uitstek geschikt voor gebruik tijdens calamiteiten zoals chemische branden of explosies bij industrieterreinen of installaties.

Dankzij de integratie met de onbemande systemen van Aerialtronics kunnen de sensoren op veilige afstand naar mogelijk risicovolle plaatsen gevlogen geworden waar men metingen wil verrichten. Op die manier kunnen hulpverleners veel sneller bepalen of er mogelijk gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen en of er stralingsgevaar is. Daardoor kan het risico voor zowel brandweerlieden als omwonenden verkleind worden.

Altura Zenith ATX8

De monitors van RAE Systems zijn beschikbaar voor de Altura Zenith ATX8, een multirotor die dankzij een X8-configuratie en diverse redundant uitgevoerde systemen extra bedrijfszekerheid biedt en werd ontwikkeld voor het uitvoeren van vluchten tijdens extreme omstandigheden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier