Video

Vergeet droneboarding: je kunt nu ook basejumpen vanaf een drone

Herinner je de beelden nog van vlogger Casey Neistat nog, die zich op een snowboard liet voorttrekken door een drone en zich op een gegeven moment zelfs metershoog de lucht in wordt gesleurd? Die stunt verbleekt bij deze beelden van een basejumper die vanaf een drone naar beneden springt.

De stunt werd uitgevoerd met behulp van een drone van het Letlandse bedrijf Aerones. Voor de recordpoging werd gebruik gemaakt van een multirotor met maar liefst 28 propellers (kostprijs: 35.000 euro). Die pikt basejumper en skydiver Ingus Augstkalns op bij het topje van een zendmast, waarna de drone hem verder de hoogte inbrengt, tot een hoogte van maar liefst 330 meter. Vanaf die hoogte maakt Augstkalns een succesvolle sprong.

Meer stunts

De drone jump is niet de eerste stunt die Aerones uithaalt. Eerder al zette het bedrijf drones in voor droneboarding en wakeboarding, en ook liet het bedrijf zien hoe een drone gebruikt zou kunnen worden om iemand op te pikken tijdens een reddingsmissie. Naast deze spectaculaire toepassingen van drones richt Aerones zich met haar heavy duty drones ook op toepassingen als landbouw en transport.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier