BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Politie houdt zeearend standby tegen drones tijdens Feyenoordhuldiging

Om te voorkomen dat er tijdens de huldiging van Feyenoord illegaal met drones gevlogen zou worden hield de politie van Rotterdam vandaag een zeearend paraat. Het dier hoefde echter niet in actie te komen.

De politie was bang dat er mensen zouden zijn die de huldiging met een drone wilden gaan filmen. “Zoiets levert prachtige beelden op, maar het is in verband met de veiligheid niet toegestaan”, aldus een woordvoerder van de politie.

Om te voorkomen dat er toch drones zouden rondvliegen boven het Stadhuisplein en de Coolsingel werd een speciaal getrainde zeearend ter plaatse gebracht. Het dier is erop getraind om ongewenste drones uit de lucht te pikken en mee naar beneden te nemen.

Niet onomstreden
Het inzetten van roofvogels om drones uit de lucht te plukken is niet onomstreden. Dierenbeschermingsorganisaties vrezen dat de dieren flink verwond kunnen worden door de scherpe propellers van een drone. Maar dat weerhoudt de politie er vooralsnog niet van om de dieren desnoods toch in te zetten.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf dat de vogels traint is er veel aandacht voor het welzijn van de dieren, bij zowel trainers als opdrachtgevers.

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.