Gerucht

DJI Spark krijgt mogelijk Mavic-controller zonder display

Kort voor de lancering van de Spark, zoals DJI’s nieuwste drone waarschijnlijk gaat heten, komen we nog met een laatste update. Deze keer betreft het de remote controller, die optioneel meegeleverd gaat worden. Waarschijnlijk gaat om dezelfde controller als die bij de Mavic Pro wordt geleverd, maar dan zonder ingebouwd display.

Bovenstaande afbeelding werd gephotoshopt door We Talk Uav, op basis van een eerder uitgelekte afbeelding die op myfirstdrone.com verscheen. Daaruit zou blijken dat de DJI Spark niet alleen in verschillende kleuren zal verschijnen, maar dat de (optionele) controller niet is voorzien van een eigen informatiescherm.

Kosten laag houden
Het weglaten van het informatiedisplay is helemaal niet zo’n gekke move van DJI. Niet alleen kunnen de kosten op die manier zo laag mogelijk gehouden worden, de telemetrie, vluchtgegevens en batterij-informatie kan ook in de DJI Go app worden weergegeven.

DJI’s nieuwste drone wordt op 24 mei aangekondigd. Waarschijnlijk gaat het toestel DJI Spark of Mavic Mini heten, en gaat het om een selfie-drone die met of zonder controller wordt geleverd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier