Video

Red Bull verlicht nachtelijke downhill-rit met drone

Neem een welbekend energiedrankje met een flink marketingbudget, een drone met daaraan een achttal 100W leds, een wereldkampioen mountainbiken, en ga ’s nachts op een vervaarlijk downhillparcours aan de slag met een cameracrew. Dat is zo ongeveer het recept voor onderstaande spectaculaire actievideo.

De stunt werd uitgevoerd door MTB wereldkampioen Loïc Bruni, op een track bij Mandelieu in Frankrijk. De regisseur van de video kwam op het idee voor een nachtelijke downhilltocht waarbij een drone voor de verlichting zou zorgen na het bekijken van een video van een drone met daaraan een 1000W ledlamp.

Voorbereiding
Niet alleen het goed laten functioneren van de leddrone vergde heel wat voorbereiding, in de vorm van actieve waterkoeling bijvoorbeeld. Ook moest er een tweede drone meevliegen voor het maken van de opnamen, om nog niet de spreken van de cameracrew op de grond, om de stunt zodoende vanuit alle hoeken vast te kunnen leggen.

Wil je meer weten over hoe de Red Bull Night Chase tot stand kwam, bekijk dan ook onderstaande making of video.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier