Nieuws

Ook ROC van Amsterdam gaat drone-opleiding aanbieden

In navolging van het ROC van Twente gaat ook het opleidingsinstituut MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam, een drone-opleiding aanbieden. Tijdens de cursus wordt onder andere ingegaan op onderwerpen als luchtvaartwetgeving en meteorologie. Komend schooljaar kunnen leerlingen van de opleiding terecht op voormalig vliegveld Valkenburg, waar sinds kort een drone-testcentrum gevestigd is.

Technologie en toepassingen
De module Drone-Technologie werd ontwikkeld in samenspraak met het onlangs geopende Drone Center Valkenburg en de Dutch Drone Academy, een partij die ook bekend is van haar ROC-light opleidingen. De bedoeling is dat studenten van MBO College Airport vanaf aankomende schooljaar kunnen specialiseren in drone-technologie en drone-toepassingen. De drone-module is een extra toevoeging aan de luchtvaartopleidingen van MBO College Airport.

Student Vliegtuigonderhoudstechniek Avionica Anil denkt dat het gebruik van drones in de toekomst net zo normaal is als het gebruik van mobiele telefoons nu. Hij is enthousiast over de drone-module: “Drones zijn niet meer weg te denken uit ons technische tijdperk. Wereldwijd zijn er organisaties die drones inzetten voor bijvoorbeeld ontwikkelingshulp, zoals het bevoorraden van afgelegen gebieden.”

Ontwerpen en bouwen
Tijdens de module kunnen leerlingen in het Drone Lab van testcentrum Valkenburg in de weer met diverse toepassingen van drones, op het gebied van security & handhaving, inspectie en logistieke toepassingen. Ook kunnen studenten zelf drones gaan ontwerpen en bouwen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier