FAA stelt onderzoek in naar dronevluchten Casey Neistat

Wie vlogger Casey Neistat een beetje gevolgd heeft de laatste jaren weet dat hij het niet zo nauw nam met de regels voor het vliegen met drones. In veel van zijn reviewvideo’s liet hij zijn drones vliegen in no-fly zones of boven stedelijke gebieden, vaak tot grote frustratie van veel serieuze dronevliegers. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit stelt nu een onderzoek in.

Lak aan regels

Veel dronefabrikanten staan te dringen om Neistat hun spullen toe te zenden. De vlogger heeft immers miljoenen abonnees op YouTube, dus als hij een product bespreekt, dan weet je zeker dat veel mensen dat te zien krijgen. Het probleem met Neistat is alleen dat hij zich niet echt veel aantrekt van de regels voor het vliegen met drones. Zo liet hij verschillende drones van het formaat Phantom vliegen boven drukke steden als New York en Chicago. Niet echt het goede voorbeeld, zeg maar.

Professionele dronevliegers en serieuze amateurs ergerden zich daarom al jaren aan de stunts van Neistat, want keer op keer gaf hij weer het slechte voorbeeld. Maar in zijn laatste video, waarin Neistat de nieuwe DJI Spark bespreekt, moet de vlogger toegeven dat hij niet overal meer kan vliegen. “I am under investigation by the FAA and I can’t fly in New York City anymore” (vanaf 1:38 in onderstaande video).

Inkomsten

Over de inhoud van het onderzoek is nog niets bekend gemaakt, maar waarschijnlijk zal het gaan om een bekeuring voor het overtreden van diverse regels, zoals het verbod op vliegen boven mensen en bebouwing. Ook zal de FAA waarschijnlijk kritisch kijken naar de inkomsten die Casey met zijn dronebesprekingen genereert. Want ook in de VS moet je beschikken over de juiste papieren als je geld verdient met drones, en dat was bij Neistat zo goed als zeker niet het geval.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “FAA stelt onderzoek in naar dronevluchten Casey Neistat

  • 28 mei 2017 om 16:12
    Permalink

    In ongeveer de helft van New York mag je helemaal geen drone besturen. Dus ja. 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier