Drone en valk voeren prachtig luchtballet uit

Normaal gesproken moet je als dronepiloot zeer op je hoede zijn als er zich roofvogels in de buurt van je drone bevinden. Vaak zien de beesten de drone als ongewenste indringer in hun territorium, en zullen ze er alles aan doen om je drone te verdrijven, onder andere door aanvallen uit te voeren op het toestel. Zo niet de valk in onderstaande video, die geen gevaar ziet in de voorbijvliegende drone en er een prachtig luchtballet mee uitvoert.

Mocht je na het zien van deze beelden denken dat je niet meer uit hoeft te kijken als jij een keer met een valk of arend wordt geconfronteerd, kijk dan nog even naar onderstaande video, waarin een confrontatie tussen een valk en een drone heel anders afloopt. Je bent gewaarschuwd!

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Eén gedachte over “Drone en valk voeren prachtig luchtballet uit

  • 27 mei 2017 om 17:39
    Permalink

    Just for the record: De roofvogel in het eerste filmpje is zéker géén valk, eerder een soort buizerd. En ‘hawk’ vertaald naar het nederlands is een ‘Havik’.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!