Video

Drone en valk voeren prachtig luchtballet uit

Normaal gesproken moet je als dronepiloot zeer op je hoede zijn als er zich roofvogels in de buurt van je drone bevinden. Vaak zien de beesten de drone als ongewenste indringer in hun territorium, en zullen ze er alles aan doen om je drone te verdrijven, onder andere door aanvallen uit te voeren op het toestel. Zo niet de valk in onderstaande video, die geen gevaar ziet in de voorbijvliegende drone en er een prachtig luchtballet mee uitvoert.

Mocht je na het zien van deze beelden denken dat je niet meer uit hoeft te kijken als jij een keer met een valk of arend wordt geconfronteerd, kijk dan nog even naar onderstaande video, waarin een confrontatie tussen een valk en een drone heel anders afloopt. Je bent gewaarschuwd!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Drone en valk voeren prachtig luchtballet uit

  • Just for the record: De roofvogel in het eerste filmpje is zéker géén valk, eerder een soort buizerd. En ‘hawk’ vertaald naar het nederlands is een ‘Havik’.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier