Aankomende dronecamera van Yuneec heeft 1” sensor

Het is de laatste tijd wat stil van de kant van Yuneec: afgezien van de Breeze en een aankondiging van de H520-uitvoering van de Typhoon H heeft het bedrijf weinig nieuwe producten geïntroduceerd. Maar het lijkt erop dat er toch een nieuw product aan zit te komen, in de vorm van de E90 camera met een 1” CMOS sensor.

4K filmen, 20 megapixel foto’s

Het nieuws dat er een nieuwe camera aan zit te komen kan afgeleid worden uit een productregistratie van Yuneec bij de Amerikaanse warenautoriteit FCC. Het gaat daarbij om de E90 wireless camera, die zou beschikken over een 1” sensor, filmt in 4K ultra HD en fotografeert in 20 megapixels. Alhoewel het product geregistreerd is onder de naam E90, doet ook de productnaam ‘CGO Pro’ de ronde.

Een nieuwe camera voor het Typhoon-platform zou een welkome aanvulling zijn op het productaanbod van Yuneec. De CGO-3+ camera kan niet tippen aan de beeldkwaliteit van de nieuwe generatie Phantoms, dus een lichtgevoelige 1” sensor in combinatie met goede optiek is meer dan welkom.

Mogelijk H520-only

De vraag is echter of de nieuwe camera wel compatible is met de Typhoon H. Alhoewel de ophanging van de gimbal compatibel lijkt met het gimbal release system zoals we dat kennen van de Typhoon H, wordt in de productdocumentatie gerept van een kabeltje dat op de drone zelf aangesloten moet worden, en de Typhoon H beschikt niet over een dergelijke aansluiting. Mogelijk zal de E90 alleen met de aankomende H520 gebruikt kan worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier