Markt

Dronefabrikant Yuneec stelt nieuwe CEO aan

Mede-oprichter Jiang Wenyan poseert met de nieuwe CEO Jiang Michael (PRNewsfoto/YUNEEC International)

Het rommelt bij Yuneec. Een paar maanden geleden werd de helft van het Amerikaanse personeelsbestand de laan uit gestuurd, en onlangs nog bleek dat Yuneec betalingsachterstanden heeft opgelopen bij verschillende toeleveranciers. Om orde op zaken te stellen heeft het bedrijf nu een nieuwe CEO aangesteld.

Motorola en Ericsson
De nieuwe topman van Yuneec heet Michael Jiang en heeft zijn sporen verdiend als bestuursvoorzitter bij Motorola Systems China en Ericsson China&noordoost-Azië. Van huis uit is hij elektronisch ingenieur, en spreekt drie talen vloeiend. Mede-oprichter Jiang Wenyan is verheugd met de aanstelling van Jiang: “De afgelopen jaren is Yuneec van een startup uitgegroeid tot een multinationale onderneming. We denken dat Michaels achtergrond in technologie en zijn managementervaring ons kunnen helpen om het bedrijf verder te stroomlijnen.”

Jiang zal zijn ervaring met het leiden van complexe en internationale organisaties hard nodig hebben om orde op zaken te stellen bij Yuneec. Het bedrijf heeft inmiddels een flinke achterstand opgelopen als het gaat om productontwikkeling, en ook op het gebied van marketing en sales heeft het bedrijf moeite om concurrent DJI bij te benen.

Honderden patenten
Yuneec werd opgericht in 1999. Het bedrijf heeft honderden patenten in handen op het gebied van elektrisch aangedreven luchtvaartuigen (zowel bemand als onbemand). Droneliefhebbers kennen het bedrijf vooral van de Q500-serie quadcopters en de Typhoon H hexacopter.

In augustus 2015 ontving Yuneec een flinke investering van Intel, met als doel om de RealSense-technologie van laatstgenoemde bedrijf in haar drones te incorporeren. Yuneec had echter de grootste moeite om de obstakeldetectie op basis van RealSense werkend te krijgen, wat tot flinke vertragingen leidde met het uitleveren van drones met deze technologie. Concurrent DJI leverde toen al volop drones met obstacle avoidance uit.

Eind vorig jaar bracht Yuneec een voorloper van de DJI Spark op de markt, de Yuneec Breeze. Verder werkt het bedrijf aan een verbeterde versie van de Typhoon H, de H520. Die zou onder meer geschikt moeten zijn voor industriële toepassingen en beschikken over een verbeterde camera.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier