Gerucht

Samsung wil Gear VR geschikt maken voor aansturing drone

Elektronicafabrikant Samsung werkt mogelijk aan een update van de Gear VR headset, die onder meer gebruikt zou kunnen worden voor het aansturen van een drone. Dat blijkt uit een patentaanvraag die in oktober vorig jaar werd ingediend bij het Amerikaanse octrooibureau.

Camera bedienen door hoofd te draaien
Uit de beschrijving bij het patent kan opgemaakt worden dat de drager van de bril de camera van de drone kan bedienen door met het hoofd te draaien. De illustraties die bij het patent gevoegd zijn lijken sterk op de huidige Gear VR van Samsung, die van elke Galaxy smartphone een virtual reality headset maakt. Dat duidt erop dat het patent een opvolger van de huidige Gear VR betreft.

Stuurcommando’s zouden aan de drone doorgegeven kunnen worden middels een externe touchpad, die aan de headset bevestigd kan worden of los in de hand gehouden kan worden. Op die manier zou het onder andere mogelijk zijn om panoramafoto’s te maken, simpelweg door van links naar rechts te kijken en ondertussen de fotofunctie te activeren via het touchpad. Maar ook zou de positie van de drone aangepast kunnen worden middels commando’s via het touchpad.

Samsung drone
Of Samsung plannen heeft om met een eigen drone op de markt te komen valt lastig af te leiden uit de patentaanvraag. Ook is het de vraag of een nieuwe iteratie van de Gear VR inderdaad gebruikt kan worden om drones te bedienen, en zo ja, van welke merken en welke typen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier