Drones van Intel gaan cricketveld analyseren

Wat heeft cricket te maken met drones? Normaal gesproken niet zo heel veel, maar nu dat Intel drones gaat inzetten om cricketvelden te analyseren is er ineens wel een duidelijke relatie tussen deze twee onderwerpen te leggen. Naast de gegevens van een multispectraalsensor in de drone gaat Intel ook data analyseren afkomstig van een sensor die verwerkt is in de cricketbat. Op die manier kunnen zowel de veldconditie als de slagen gekwantificeerd worden.

Champions Trophy
De drone en slimme cricketbat maken hun opwachting maken tijdens de International Champions Trophy, die afgelopen week van start ging. Niet alleen worden de slagen van de spelers in realtime geanalyseerd en getoond aan het publiek, de drone van het type Falcon 8 zorgt ook nog eens voor  een analyse van de cricketpitch, het centrale deel van een cricketveld.

De gegevens van de high definition- en infraroodcamera’s in de drone worden voorafgaand aan elke wedstrijd gebruikt om de staat van het veld te analyseren en inzichtelijk te maken voor het publiek. Denk daarbij aan de conditie van het gras, iets wat grote invloed heeft op de baan van de cricketbal en daarmee op de uitkomst van een wedstrijd.

Het onzichtbare zichtbaar maken
Coaches zijn enthousiast over de technologie van Intel. “Dankzij de sensordata kunnen de spelers veel beter inzicht krijgen in hun slagen en de invloed die de staat van de pitch heeft op het verloop van een wedstrijd. De sensoren en drones van Intel stellen ons voor het eerst in staat om het onzichtbare zichtbaar te maken”, aldus ICC-organisator David Richardson.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier