BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Burgemeester Terschelling bezorgd om vele drones boven Oerol

Momenteel vindt op Terschelling het jaarlijks terugkerende Oerol Festival plaats. Veel festivalgangers hebben dit jaar hun drone meegenomen naar het waddeneiland, en er wordt dan ook volop vanuit de lucht gefilmd en gefotografeerd. De burgemeester van Terschelling waarschuwt echter dat een flink deel van het eiland verboden is voor drones, namelijk het gebied rondom de landingsplaats voor de waddenhelikopter.

No-fly zone 
Nabij het plaatsje Midsland op het westelijke deel van Terschelling is een landingsplaats voor een helikopter, die onder andere ingezet wordt voor het vervoeren van patiënten naar het vasteland. Rondom Midsland is er dan ook een no-fly zone ingesteld, die onder andere Midsland aan Zee, het bedrijventerrein op West, Lies aan de oostzijde en de Waddenzee ten zuiden van de helilandingsplaats behelst. Op vliegjedroneveilig.nl is de ligging en omvang van de no-fly zone precies te bekijken.

De no-fly zone op Terschelling. Bron: vliegjedroneveilig.nl

Toch worden er regelmatig drones gesignaleerd binnen die no-fly zone. Burgemeester Bert Wassink heeft daarom een waarschuwing laten uitgaan via Twitter, en ook is er inmiddels een fotograaf op zijn vingers getikt die zijn drone liet vliegen in de no-fly zone. Buiten de no-fly zone is het vliegen met drones gewoon toegestaan, mits men de gebruikelijke regels in acht houdt.

Piloten extra alert
Carin Kaagman van de Regionale Ambulancevoorziening Fryslân (RAV) verklaart dat de drones nog niet voor gevaarlijke situaties hebben gezorgd. “Piloten weten dat ze bij evenementen als Oerol extra alert moeten zijn op drones.”

Oerol duurt nog tot en met 18 juni.

Dronefotografie (2016)

2 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.