#adv

Dit zijn de handigste accessoires voor je Mavic Pro

Ben jij de gelukkige eigenaar van een DJI Mavic Pro? Dan is het goed om te weten dat er een aantal accessoires voor deze drone beschikbaar zijn die je helpen om het uiterste uit je toestel te halen. In dit artikel bespreken we drie must-have accessoires voor je Mavic Pro: de Lowepro Viewpoint BP 250 backpack, de PolarPro DJI Mavic Cinema Series 6-pack, en de PolarPro DJI Mavic Leg Extensions.

Lowepro Viewpoint BP 250 backpack
Goed gereedschap hangt onder een afdak, en een dure drone vervoer je in een goede backpack. Toch? Als je op zoek bent naar een goede en handige backpack voor je Mavic Pro, dan is de Viewpoint BP 250 van LowePro (op het moment van schrijven € 115,- bij CameraNU.nl) een perfecte keuze. Niet alleen is de backpack vervaardigd van sterk en duurzaam materiaal, ook is deze helemaal ingericht op het vervoeren van je drone en de accessoires die onderweg goed van pas komen.

Het meest opvallend aan de Viewpoint BP 250 is het feit dat deze is voorzien van een uitneembaar compartiment, waarin de Mavic Pro en de bijbehorende controller met gemak passen. Voor zaken als filters, geheugenkaartjes, accu’s en andere benodigdheden biedt de rugtas voldoende opbergmogelijkheden. Uiteraard zijn alle compartimenten voorzien van degelijke ritsen, straps, of klittenband, zodat je niet bang hoeft te zijn dat er per ongeluk iets uit je tas valt.

Ideaal is het feit dat de backpack ook nog eens ruimte biedt voor een laptop. Je kunt dus alles in de rugtas kwijt wat je op locatie nodig hebt om mooie dronebeelden te maken en deze direct te verwerken tot flitsende foto’s of video’s. En mocht je er een keer zonder drone op uittrekken, dan kun je de backpack in een handomdraai geschikt maken voor bijvoorbeeld het vervoeren van een gewone camera, dankzij de indeelbare compartimenten in het uitneemvak.

PolarPro DJI Mavic Cinema Series 6-pack
Een serieuze dronefotograaf en filmmaker kan niet zonder een goede filterset. Zeker bij het maken van dronevideo’s is het essentieel dat je de sluitertijd kunt verlagen op dagen dat de zon flink schijnt. Want bij veel licht wordt de sluitertijd kort, en dat kan schokkerige beelden opleveren. Dat kun je voorkomen door zogenaamde neutral density (ND) filters op de lens van je dronecamera te bevestigen.

Het gerenommeerde merk PolarPro biedt inmiddels ook voor de Mavic Pro een uitgebreide filterset aan, waarmee je alle lichtomstandigheden aan kunt. In het Cinema Series 6-pack (€ 178,- bij CameraNU.nl) vind je zes verschillende filters, drie van het type ND (ND8, ND16, ND32) en drie polarizers, gecombineerd met ND (ND4/PL, ND8/PL, ND16/PL). Het gaat om lichtgewicht opschroefbare filters. Let bij het bevestigen wel even op dat je niets forceert, want de gimbal van de Mavic Pro is een delicaat stukje mechatronica.

De ND filters gebruik je zoals gezegd om de sluitertijd omlaag te brengen, of voor het verkrijgen van speciale belichtingseffecten. De polarizers kun je toepassen om ongewenste schitteringen te voorkomen en om extra diepe kleuren te krijgen in bijvoorbeeld lucht en bladgroen. Hoe dat in zijn werk gaat lees je in dit artikel. PolarPro heeft ook een handige app ter beschikking gesteld, waarmee je eenvoudig kunt zien wanneer je welk filter toe moet passen.

PolarPro DJI Mavic Leg Extensions
Last but not least bespreken we de Mavic Leg Extensions (€ 24,95 bij CameraNU.nl), eveneens van PolarPro. Deze zijn ideaal als je wilt opstijgen vanuit hoog gras, of een andere ondergrond waarbij de camera mogelijk de grond raakt. De Leg Extensions zijn licht van gewicht, en hebben dus geen nadelige invloed op de vliegprestaties van je drone. In totaal komt de Mavic Pro 3,75 cm hoger op z’n poten te staan.

De Leg Extensions zijn eenvoudig aan te brengen op de uitklapbare armen van de Mavic Pro. De extensions aan de voorzijde zijn extra hoog, zodat de camera goed vrij blijft van de ondergrond. Na afloop van de vlucht kun je de Leg Extensions eenvoudig afnemen.

Dit artikel wordt je aangeboden door Degreef & Partner | Leverancier van ruim 3300 camera accessoires

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

3 gedachten over “Dit zijn de handigste accessoires voor je Mavic Pro

 • Die rugzak ziet er op de foto’s in dit artikel niet super uit voor een drone. Dat uitneembare deel ziet er handig uit, maar als ik het zo zie is er veel ruimte in. Als je daar drone en controller in doet stoten ze steeds tegen elkaar aan. Gelukkig zie ik na een korte zoekactie meer foto’s en blijkt dat uitneembare deel in allerlei handige delen op te splitsen te zijn met wandjes van klittenband. Leuke tas, maar ik vraag mij af of je niet teveel ruimte kwijt bent aan een dubbele wand: 1 van de tas zelf en nog 1 van het uitneembare compartiment.

  Ik heb zelf een Lowepro Fastpack 250, die ik al jaren heb voor mijn camera. Daar past ook de drone heel prettig in. Lijkt wat op de tas uit dit artikel, maar dan met een niet-uitneembare ruimte onderin.

  Mijn Mavic zit meestal in een andere, losse tas. Een Cullmann (type weet ik zo niet) waar maar 1 dslr met een paar kleine accessoires (geen lenzen, tenzij je een kleine camera en kleine lenzen hebt) in kan. Die gebruikte ik nooit en bleek perfect voor de Mavic met 3 batterijen (waarvan 1 in de drone), DJI Mavic zonnescherm, remote en nog een paar extra propellors. Alles past precies, zit niet te strak, maar wel stevig en het is compacter dan veel andere tassen. Het is echter een schoudertasje en geen rugzak. Daarmee is die niet zo geschikt om de hele dag mee te wandelen, maar wel ideaal voor in de auto of op de fiets.

  Beantwoorden
 • Bart Rijvers

  Een tablet houder is ook beschikbaar en maakt het wel minder compact om mee te nemen maar wel makkelijk met meekijken van anderen.
  Er zijn ook hardshell cases die vrij strak rond drone en controller passen zodat je deze in een willekeurige tas kan vervoeren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier