Nieuws

Belgische overheid start ‘Vlieg veilig met je drone’-campagne

Om ervoor te zorgen dat recreatieve dronevliegers kennis hebben van de regelgeving in België heeft de FOD Mobiliteit en Vervoer een campagne in het leven geroepen, ‘Vlieg veilig met je drone’. Onderdeel van de campagne is een video waarin de do’s en dont’s worden toegelicht.

De video is van toepassing op het privégebruik van drones tot 1 kg. Eigenlijk is het vliegen met drones amper mogelijk in België, aangezien er maximaal tien meter hoog en alleen boven privégrond gevlogen mag worden. Veel meer dan in je eigen tuin vliegen met een speelgoeddrone is er dus eigenlijk niet mogelijk, tenzij je beroepsmatig aan de slag gaat en daarvoor de juiste papieren behaalt.

De regels zijn ook terug te vinden op de website van het FOD Mobiliteit.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Belgische overheid start ‘Vlieg veilig met je drone’-campagne

  • Vliegende piloot

    10 meter is te belachelijk voor woorden … hier zit ik dan met men phantom 3 standard. In stamp een bal hoger als 10meter. Typis belgie regels oplegge zonder te weten waar ze mee bezig zijn

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier