BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Belgische overheid start ‘Vlieg veilig met je drone’-campagne

Om ervoor te zorgen dat recreatieve dronevliegers kennis hebben van de regelgeving in België heeft de FOD Mobiliteit en Vervoer een campagne in het leven geroepen, ‘Vlieg veilig met je drone’. Onderdeel van de campagne is een video waarin de do’s en dont’s worden toegelicht.

De video is van toepassing op het privégebruik van drones tot 1 kg. Eigenlijk is het vliegen met drones amper mogelijk in België, aangezien er maximaal tien meter hoog en alleen boven privégrond gevlogen mag worden. Veel meer dan in je eigen tuin vliegen met een speelgoeddrone is er dus eigenlijk niet mogelijk, tenzij je beroepsmatig aan de slag gaat en daarvoor de juiste papieren behaalt.

De regels zijn ook terug te vinden op de website van het FOD Mobiliteit.

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.