Nieuws

Ook ROC Midden Nederland van start met drone-opleiding

Over een paar jaar is een drone waarschijnlijk een standaardgereedschap in de koffer van iedere cameraman, aangezien er steeds meer vraag is naar luchtopnamen. Om studenten van de opleiding Audiovisuele Productie daarop voor te bereiden gaat het het Creative College van ROC Midden Nederland leerlingen daarom een keuzedeel ‘Drone toepassing’ aanbieden.

Binnen vliegen
Als onderdeel van de opleiding leren de studenten niet alleen om veilig en verantwoord te vliegen met een drone, maar ook om de gewenste shots te verkrijgen. Studenten krijgen wekelijks les in het vliegen met een drone, onder toezicht van een ervaren dronevlieger. Dat gebeurt binnen, aangezien er buiten niet zomaar gevlogen mag worden.

Het is niet zo dat studenten na het voltooien van de opleiding direct aan de slag kunnen als dronepiloot. “Studenten worden voorbereid op het examen; ze gaan geen officieel examen doen. Dat examen kunnen ze extern doen. Meestal kiezen dronevliegers voor het ROC-light examen.”

In de voetsporen van Twente en Amsterdam 
Het ROC Midden Nederland is niet de eerste MBO-instelling die een drone-opleiding gaat aanbieden. Eerder kondigden het ROC van Twente en het ROC van Amsterdam al een opleiding tot dronevlieger aan. In het geval van Twente wordt er gevlogen in een hal bij vliegveld Twenthe, en de leerlingen van de ROCs van Amsterdam en Midden Nederland kunnen terecht bij het Drone Center Valkenburg.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier