Video

Eerste test met live streaming video vanuit DJI Spark

Ondanks zijn geringe formaat is de DJI Spark een volwaardige cameradrone, met alle features zoals we die kennen van de grotere drones van DJI. Dat betekent ook dat het mogelijk is om vanuit de lucht live video te streamen. Dronewatch nam de Spark mee naar Kasteel Duivenvoorde bij Voorschoten voor een eerste test van deze functie. Het blijkt dat de videokwaliteit heel acceptabel is.

Tijdens de test werden de beelden die door de drone geregistreerd werden live doorgezet naar Facebook. Alhoewel audio en video niet synchroon lopen is de kwaliteit van de beelden zeker goed te noemen. Opvallend is de stabiliteit van het beeld, alhoewel hierbij opgemerkt moet worden dat er bijna geen wind stond.

Voor dit experiment werd gebruik gemaakt van de DJI Spark inclusief controller. Deze zorgt voor extra bereik. Het live kunnen streamen van video met de Spark, terwijl ondertussen het geluid rondom het grondstation wordt doorgegeven, is een mooie feature die onder meer van pas kan komen voor het bedrijven van dronejournalistiek.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “Eerste test met live streaming video vanuit DJI Spark

 • Avatar foto Wiebe de Jager

  Hoi Peter, momenteel levert DJI zelf het snelst uit: http://bit.ly/bestelDJISpark. Het is mogelijk om te betalen met iDeal en er worden geen verzendkosten gerekend. Alleen kun je voor service niet bij een Nederlandse dealer terecht.

  Beantwoorden
 • Ik had die vraag al eens eerder (aan DJI) gesteld: Zou ik de controller van mijn Mavic voor de Spark kunnen gebruiken?? (beide controllers (Spark en Mavic) lijken op elkaar).

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Hallo Burkhard, helaas, de controllers van de Spark en de Mavic Pro zijn niet uitwisselbaar, aangezien er een ander protocol voor de data-overdracht wordt gebruikt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier