BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Eerste test met live streaming video vanuit DJI Spark

Ondanks zijn geringe formaat is de DJI Spark een volwaardige cameradrone, met alle features zoals we die kennen van de grotere drones van DJI. Dat betekent ook dat het mogelijk is om vanuit de lucht live video te streamen. Dronewatch nam de Spark mee naar Kasteel Duivenvoorde bij Voorschoten voor een eerste test van deze functie. Het blijkt dat de videokwaliteit heel acceptabel is.

Tijdens de test werden de beelden die door de drone geregistreerd werden live doorgezet naar Facebook. Alhoewel audio en video niet synchroon lopen is de kwaliteit van de beelden zeker goed te noemen. Opvallend is de stabiliteit van het beeld, alhoewel hierbij opgemerkt moet worden dat er bijna geen wind stond.

Voor dit experiment werd gebruik gemaakt van de DJI Spark inclusief controller. Deze zorgt voor extra bereik. Het live kunnen streamen van video met de Spark, terwijl ondertussen het geluid rondom het grondstation wordt doorgegeven, is een mooie feature die onder meer van pas kan komen voor het bedrijven van dronejournalistiek.

4 Comments

  1. Wiebe de Jager
    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.