Nieuws

Trump ontvangt vertegenwoordigers dronesector

Als het aan president Trump ligt krijgen Amerikaanse ontwikkelaars van drones en dronetoepassingen meer mogelijkheden om nieuwe innovaties in de praktijk te testen en tot wasdom te brengen. “De sector is te lang tegengewerkt door een overdaad aan regelgeving”, liet de president weten na afloop van een meeting met diverse vertegenwoordigers van de Amerikaanse dronesector en andere hightech bedrijven.

‘Achterstand door overdaad aan regels’

Tijdens de bijeenkomst in het Witte Huis werd niet alleen over drones gesproken, maar ook over 5G internet, ontwikkelingen op het gebied van fintech en het internet of things (IoT). Trump werd onder meer bijgepraat over de mogelijkheden van drones als het gaat om het uitvoeren van inspecties en het afleveren van bestellingen. Veel van dergelijke toepassingen kunnen echter nog niet in de praktijk gebracht worden door de strikte regelgeving voor onbemande luchtvaartuigen.

Volgens Trump is het noodzakelijk dat de regelgeving minder strikt wordt. “De afgelopen jaren heeft ons land een flinke achterstand opgelopen als gevolg van een overdaad aan regels. Er komen technologische ontwikkelingen aan die veel aspecten van ons leven kunnen verbeteren. We gaan jullie de ruimte geven om een competitieve voorsprong te ontwikkelen”, aldus de president.

Tijdens de meeting bekeek Trump onder andere een drone van het Amerikaanse bedrijf Kespry. Ook sprak hij met de CEO’s van AirMap, Airspace, Measure UAS, Trumbull Unmanned, en PrecisionHawk. Ook zij onderstreepten het belang van een versoepeling van de regelgeving voor het commercieel gebruik van drones.

China voorop

Momenteel loopt China voorop als het gaat om de ontwikkeling en verkoop van drones. Dat is vooral te danken aan de enorme voorsprong die DJI heeft ontwikkeld ten opzichte van de concurrentie. Veel Amerikaanse bedrijven zoals 3D Robotics en Lily moesten met lede ogen aanzien hoe DJI zich in de afgelopen jaren ontwikkelde tot marktleider, zeker op het gebied van drones voor consumenten en kleine bedrijven.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Trump ontvangt vertegenwoordigers dronesector

  • Kijk….Trump begrijpt het…beter dan Mevr.Dijksma hier in Nederland die alles wil regelen met haar belachelijke regeltjes.. Go for it Trump..!!!!

    Beantwoorden
  • Best een wispelturige uitstraling. Zeker gezien het artikel van 2 juni jl. van zijn regering.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier