Nieuws

SBS6 brengt spelshow Drone Masters op de buis


Komend tv-seizoen brengt televisiezender SBS6 een nieuw programma op de buis, waarin BN’ers het tegen elkaar moeten opnemen om de titel ‘Drone Master’ te bemachtigen. In het programma komen verschillende onderdelen aan bod, waaronder het afleveren van een voorwerp met behulp van een drone en het maken van luchtfoto’s en video-opnamen.

Tijdens het verloop van het programma worden de verrichtingen van de deelnemers beoordeeld door een jury. Die bepaalt uiteindelijk welke BN’er zich na afloop Drone Master mag noemen. Welke BN’ers er aan het programma mee gaan doen is nog niet bekend: van Coen Swijnenberg is bekend dat hij graag video’s maakt met zijn drone, en ook Marco Borsato schijnt een voorliefde te hebben voor drones, dus wellicht zien we die twee namen terug op de kandidatenlijst.

Regelgeving

Het is nog niet duidelijk hoe SBS6 het spelprogramma denkt te gaan rijmen met de strenge regels die in Nederland gelden voor het vliegen met drones. Wellicht worden sommige onderdelen indoor uitgevoerd, of wijkt men uit naar een land waar de regels minder streng zijn dan in Nederland.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier