Nieuws

Unicef begint een luchtbrug met drones in Malawi

Een luchtcorridor voor drones werd zopas opgestart in Malawi, een land in het zuiden van Afrika. De luchtbrug wordt gebruikt voor humanitaire missies en heeft een lengte van maar liefst 80 km.

De testsite van de dronecorridor bevindt zich in Kasungu, in centraal Malawi, en wordt gebruikt om het gebied met drones te overvliegen. Dit gebeurt niet alleen voor humanitaire doeleinden, maar ook om het snel overzien van crisissituaties en voor bevoorrading. Drones worden ook op korte termijn ingezet voor internetverbindingen.

Reikwijdte van 40 km
De drones hebben een reikwijdte van zo’n 40 km en ook universiteiten ter plaatse en het ministerie van burgerluchtvaart nemen deel aan het project. Gevlogen mag er worden tot op 400 meter hoogte, aldus het ministerie.

UNICEF lanceert een dronecorridor in Malawi © UNICEF/UN070227/Chisiza

De meeste regeringen in Afrika zijn tegen het gebruik van drones gekant, maar in het verleden werden er dergelijke droneprojecten opgestart in Zuid-Afrika, Mauritius en Rwanda. Een gelijkaardig project in Noord-Kenia met fixed-wing drones, die tot 20 kg konden vervoeren, werd tegengehouden door de lokale autoriteiten. Het doel was om post rond te brengen in moeilijk bereikbare gebieden, en dit in samenwerking met een Zwitserse universiteit.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier