Nieuws

Drone gaat goederen afleveren op zeeschepen

Het Noorse bedrijf Wilhelmsen Ships Service gaat drones inzetten om kleine leveringen te doen op haar zeeschepen. Het gaat dan over documenten of belangrijke onderdelen, die met een drone veel sneller, goedkoper en efficiënter afgeleverd kunnen worden.

Als een enorm zeeschip dichtbij een haven of niet ver van de kust is aangemeerd, kost het heel wat tijd, moeite en geld om er goederen heen te brengen. Wilhelmsen Ships Service zet drones in voor kleine leveringen, zoals onderdelen voor het schip, belangrijke documenten, medicijnen of zelfs cash geld. Een levering met een drone zou maar $150 kosten, terwijl het inzetten van een boot met bemanning al snel $1500 kost.

Pakket lossen of landen
Wilhelmsen zou specifiek drones van het semiautonome type inzetten, die snelheden tot 30 m/s kunnen halen en zelfs in hoge windsnelheden stabiel kunnen vliegen. Voorgeprogrammeerde drones weten precies waar ze moeten landen op het zeeschip en stijgen daarna ook weer automatisch op. Begin mei voerde Wilhelmsen al een testvlucht uit in Noorwegen, waarbij een drone 500 meter verder landde op een groot zeeschip van de Noorse rederij. Bij kleinere schepen wordt het pakket (automatisch) gelost uit de vliegende drone en vindt er geen landing plaats.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier