Nieuw tethersysteem laat DJI Inspire uren achtereen vliegen

Vind je het ook lastig dat je elke 15 of 20 minuten de accu in je drone moet vervangen? Met het ‘tethersysteem’ FUSE hoeft dat niet meer – tenminste als je een DJI Inspire gebruikt en niet verder dan 60 meter hoeft te vliegen.

Steeds verbonden
Het Amerikaanse bedrijf Drone Aviation Holding Corp. heeft een tethersysteem bedacht om professionele drones uren, of zelfs onbeperkt lang, te laten vliegen. Tetheren betekent dat de drone met een kabel verbonden is ‘met de grond’. In dit geval wordt het systeem voorzien van een kabel die van de drone helemaal naar beneden loopt, verbonden met een (grote) accu. FUSE stelt je ook in staat om de drone rechtstreeks met het stroomnet te verbinden of op de aansluiting (DAC) van een auto aan te sluiten.

Het tethersysteem is compatibel met de DJI Inspire 1, Inspire 2 en de (dure) M200 drones. Het pakket – waarvan er geen publieke prijs bekend is – bevat aangepaste (‘gemodde’) accu’s en een rol met 60 meter kabel; dit is dan ook meteen de maximale afstand die de drone kan gaan. Ideaal dus voor het lang observeren van quasi statische objecten, maar niet meteen goed om snelle auto’s te filmen of een ‘point of interest’-opname te doen.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

2 gedachten over “Nieuw tethersysteem laat DJI Inspire uren achtereen vliegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier