Drone kan autonoom vliegen na 11.500 keer gebotst te zijn

Zonder botsingen binnenshuis met een drone vliegen is niet eenvoudig. Een team van robotica-onderzoekers aan de Carnegie Mellon-universiteit in de VS is er in geslaagd een drone autonoom te laten vliegen nadat hij 11.500 keer gecontroleerd gebotst was.

Het idee van de onderzoekers is eenvoudig: ze brengen een ruimte in kaart door een drone willekeurige vluchten te laten uitvoeren. De onderzoekers deden de tests met een AR Drone 2.0 van Parrot. Elke vlucht wordt bijgehouden in een neuronaal netwerk: de beelden waarbij de drone gewoon vloog en de beelden van de botsingen worden opgeslagen. Elk beeld wordt in twee gedeeld met een linker- en rechterbeeld; beide beelden worden dan vergeleken en beelden van een botsing worden verwerkt zodat de drone dezelfde ‘fout’ niet meer maakt.

Goedkope onderdelen
De onderzoekers gebruiken de minder recente Parrot-drone omdat deze goedkoop is en er toch een voldoende goede hd-camera aan boord is. Bij de botsingen raakt bovendien enkel de plastic romp beschadigd, en deze is eenvoudig te vervangen. Dat de Parrot geen breekbare gimbal heeft, is in dit geval een pluspunt.

Avatar foto

Frederick Gordts

Frederick Gordts is technologiejournalist en IT-ondernemer. Hij heeft een webshop met accessoires voor drones, waaronder antennes en onderdelen (www.maxxuav.eu), en neemt zijn eigen drone(s) overal mee naartoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier