BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Vlieg Veilig-app van a.s.r. toont waar je wel en niet mag vliegen met je drone #adv

Verzekeraar a.s.r. heeft een app geïntroduceerd die inzicht geeft in waar je wel en niet mag vliegen met je drone. Ook houdt de app je op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving voor het vliegen met drones. Met de Vlieg Veilig-app wil a.s.r. de veiligheid van het luchtruim vergroten en incidenten voorkomen.

Interactieve kaart
In de gratis app (beschikbaar voor iOS, en dit najaar ook voor Android), is een interactieve kaart te vinden die alle no-fly zones in Nederland op een overzichtelijke manier toont. Ook zijn alle regels voor het recreatief vliegen met drones terug te vinden in de app en biedt de app een checklist die helpt bij de vluchtvoorbereiding. Het is daarnaast mogelijk om vluchten te loggen en deze te delen via sociale media.

De app is door iedereen te gebruiken, en is dus niet alleen bedoeld voor klanten van de verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar benadrukt dat de app alleen gegevens opslaat als de gebruiker daar expliciet toestemming voor geeft. Ook wordt de app niet gekoppeld aan een eventuele verzekering bij a.s.r., en heeft het gebruik van de app ook geen invloed op de premie. Het is voor het gebruik van de app wel nodig om even een account aan te maken in de app of in te loggen met Facebook.

Diverse bronnen
Om ervoor te zorgen dat de kaartinformatie in de app zo nauwkeurig mogelijk is, maken de ontwikkelaars van de app gebruik van diverse bronnen. De kaart in de app is opgebouwd uit data van het kadaster aangevuld met informatie uit onder meer het AIP en data met betrekking tot Natura 2000-gebieden. Volgens a.s.r. is de geboden informatie zo veel mogelijk in lijn met de Regeling Modelvliegen, de Luchtvaartwet, de verschillende beleidsregels, provinciale verordeningen, et cetera.

Samen de veiligheid verhogen
Volgens a.s.r. is de app bedoeld om dronevliegers op een veilige manier hun hobby te laten uitoefenen. “Na de Rij Veilig app, waarmee we het gebruik van de smartphone in het wegverkeer willen beperken, wil a.s.r. nu met de Vlieg Veilig app een bijdrage leveren aan een veiliger drone-vliegverkeer. Want hoe leuk het vliegen met een drone ook is, de gevolgen van een ongeluk door verkeerd gebruik zijn niet te overzien.”

De app is in eerste instantie enkel beschikbaar voor iOS. Dit najaar volgt nog een versie voor Android.

6 Comments

    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.