BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Voor het eerst drone ingezet voor verkeersonderzoek in gemeente

In de gemeente Steenwijk (Overijssel) is gisteren voor het eerst in Nederland binnen de bebouwde kom verkeersonderzoek gedaan met behulp van een drone. Naast de gebruikelijke slangtellingen om de verkeersstromen in kaart te brengen werd er ook een drone de lucht in gestuurd om het verkeersbeeld op te nemen.

Voor het doen van verkeersonderzoek met behulp van een drone werd toestemming aangevraagd bij het agentschap luchtvaart. Dit in verband met het feit dat er gevlogen werd nabij bebouwing en (spoor)wegen. De vlucht werd uitgevoerd door een daartoe bevoegd bedrijf.

Geen kentekens
Volgens de gemeente werden er geen kentekens of andere privacygevoelige gegevens vastgelegd door de drone. De beelden die vanuit de lucht gemaakt werden dienden enkel ter analyse van de verkeersstromen over het betreffende kruispunt.

One Response

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.