Voor het eerst drone ingezet voor verkeersonderzoek in gemeente

In de gemeente Steenwijk (Overijssel) is gisteren voor het eerst in Nederland binnen de bebouwde kom verkeersonderzoek gedaan met behulp van een drone. Naast de gebruikelijke slangtellingen om de verkeersstromen in kaart te brengen werd er ook een drone de lucht in gestuurd om het verkeersbeeld op te nemen.

Voor het doen van verkeersonderzoek met behulp van een drone werd toestemming aangevraagd bij het agentschap luchtvaart. Dit in verband met het feit dat er gevlogen werd nabij bebouwing en (spoor)wegen. De vlucht werd uitgevoerd door een daartoe bevoegd bedrijf.

Geen kentekens

Volgens de gemeente werden er geen kentekens of andere privacygevoelige gegevens vastgelegd door de drone. De beelden die vanuit de lucht gemaakt werden dienden enkel ter analyse van de verkeersstromen over het betreffende kruispunt.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over een volledige ROC vergunning.

1 gedachte over “Voor het eerst drone ingezet voor verkeersonderzoek in gemeente

  • 6 juli 2017 om 21:32
    Permalink

    Leuk!
    Wij, Blik van Boven BV, hebben het genoegen een en ander voor de opdrachtgever te mogen verzorgen. Erg leuk om mee te werken aan dergelijke innovaties.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier