#advPro

USC Nederland stelt bedrijven in staat om snel met drones aan de slag te gaan

Steeds meer bedrijven in Nederland zien de nuttige toepassingen van drones en gaan graag zelf aan de slag met onbemande systemen. Dat vergt echter flinke investeringen in opleidingen en apparatuur. Het nieuwe bedrijf Unmanned Systems Center (USC) Nederland biedt nu een alternatief, in de vorm van de Unmanned Flight Agreement (UFA). Deze stelt bedrijven in staat om per direct aan de slag te gaan met drones.

Ontstaan vanuit marktvraag

“USC Nederland is ontstaan vanuit een marktvraag. Veel bedrijven willen graag drones inzetten voor bijvoorbeeld inspectiewerk, maar lopen tegen allerlei praktische, financiële en operationele hobbels aan. Via USC Nederland en zusterbedrijf Skytools is het nu mogelijk om direct aan de slag te gaan met drones. Onder onze begeleiding kan de klant gaan vliegen met uiteenlopende systemen en sensoren, uit de pool van Skytools”, aldus Ivanka Kösters van USC Nederland.

De werkwijze is als volgt. Een bedrijf dat graag met drones aan de slag wil gaan en ook zelf mensen wil opleiden om te kunnen vliegen met onbemande systemen doorloopt eerst een Business Class, waarin USC Nederland gezamenlijk met de klant in kaart brengt hoe er voor het uitvoeren van de gewenste werkzaamheden gebruik gemaakt kan worden van drones, welke sensoren er benodigd zijn en wat de mogelijkheden zijn conform de huidige wet- en regelgeving.

Meteen aan de slag

Vervolgens wordt een maatwerk Unmanned Flight Agreement opgesteld. “Daarna kan degene die in het betreffende bedrijf verantwoordelijk wordt voor de drone-operaties meteen aan de slag, onder begeleiding van ervaren piloten van USC Nederland. Tijdens de USC flight training en UFA training wordt men meteen bekend gemaakt met het werken met de gekozen onbemande systemen in de eigen praktijk. Ondertussen krijgt de aspirantpiloot een RPA-L opleiding en verzorgen we de verplichte medische keuring. Zodoende kan het bedrijf uiteindelijk dus zelf de gewenste operaties uitvoeren, met support van ons.”

Bijkomend voordeel is dat het bedrijf niet alle apparatuur zelf hoeft aan te schaffen. Via zusterbedrijf Skytools kan er namelijk een brede range aan drones, camera’s (ook infrarood en multispectraal), sensoren, accu’s en zelfs een bus geleased worden. Skytools draagt ook zorg voor het onderhoud van de systemen. Bovendien kan men via deze leaseconstructie altijd over de nieuwste apparatuur beschikken.

Drone als gereedschap

USC Nederland richt zich op uiteenlopende bedrijven, zoals o.a. waterschappen, ingenieursbureaus, en overheidsorganisaties. “Eigenlijk kunnen alle bedrijven die een drone zien als een stuk gereedschap voor het uitvoeren van een specifieke taak bij ons terecht”, volgens Kösters. “Het voordeel van onze constructie is dat bedrijven direct toegang krijgen tot een uitgebreide pool met apparatuur. Zo kan men voor incidenteel voorkomende klussen een specifieke camera huren, of een extra set accu’s.

Overigens beperkt Skytools zich niet alleen tot de verhuur van vliegende systemen. Kösters: “We beschikken ook over een onbemande duikboot met een sonar en twee HD-camera’s aan boord. Ideaal dus voor inspectiebedrijven die niet alleen vanuit de lucht, maar ook onder water willen opereren.”

ROC-houders

Skytools biedt de mogelijkheid aan ROC-houders om  gebruik te maken van drones en randapparatuur uit de ruime selectie van Skytools.

ROC-light

Ook ROC-light vliegers kunnen terecht bij USC Nederland. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een backupsysteem van Skytools (gelijk aan het systeem waarmee men normaal gesproken vliegt) bij te schrijven op de eigen ROC-light licentie. Ook kan men tijdelijk bepaalde hardware huren, en deze indien gewenst ook casco verzekeren. ROC-light houders kunnen daarnaast altijd nieuwe systemen uitproberen.

Via USC Nederland kunnen aangesloten ROC-light vliegers ook benaderd worden voor vliegklussen. Kösters: “Mocht er zich een klantvraag aandienen, dan kijken wij welk ROC-light bedrijf het dichtst in de buurt zit. Die brengen we dan in contact met de opdrachtgever. Maar onze meerwaarde zit hem vooral in het feit dat ROC-light operators bij ons terecht kunnen voor een backuptoestel of tijdelijk een speciale camera of wat extra accu’s.”

‘Vandaag leasen, morgen vliegen’

USC Nederland en Skytools biedt het bedrijfsleven de mogelijkheid om snel en veilig drones in te zetten binnen zijn of haar vakgebied. Het idee is: vandaag leasen, morgen vliegen”, aldus Kösters.

Het uiteindelijke doel is dat bedrijven hun routine-operaties zelfstandig kunnen uitvoeren, met begeleiding vanuit USC Nederland. Vanuit onze ROC-partner Skyvision kan er bijgesprongen worden in geval van complexe situaties. Kösters: “Inmiddels zijn we met vier partijen in gesprek, allen actief op het gebied van inspecties. En mochten die er zelf een keer niet uitkomen, dan kunnen ze bij USC Nederland terecht voor advies.”

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

2 gedachten over “USC Nederland stelt bedrijven in staat om snel met drones aan de slag te gaan

  • Beste,

    Ik ben opzoek naar een drone die surveys kan opmeten. Weet u waar ik die kan kopen?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier