BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Inzenden video’s voor Dutch Drone Film Festival van start

Vanaf vandaag is het mogelijk om video’s in te zenden voor de eerste editie van het Dutch Drone Film Festival. Zowel professionals als recreatieve dronevliegers zijn welkom om hun mooiste dronevideo te uploaden in de categorie Abstract & kunstzinnig, Dronie, FPV, Internationaal, Journalistiek, Natuur of Sport & auto. De ingezonden video’s worden door een jury beoordeeld en per categorie worden drie finalisten gekozen. De winnaars worden vrijdag 8 september tijdens een gala in bioscoop VUE Hilversum bekend gemaakt.

Creatieve mogelijkheden
Het Dutch Drone Film Festival (DDFF) is de kick-off van het Dutch Drone Festival dat op 9 en 10 september wordt gehouden tijdens de Open Studio dagen in  het Hilversumse Mediapark. Met deze eerste editie van het DDFF willen de organisatoren demonstreren wat de mogelijkheden zijn van drones en worden deelnemers uitgedaagd hun creativiteit de vrije teugel te geven. 

De initiatiefnemers Frank du Mosch van The Broadcaster en Wiebe de Jager van Dronewatch hebben de krachten gebundeld op het gebied van media en drones. Frank du Mosch: “Ik heb heel wat jaren meegedraaid in de journalistiek en ik denk dat het geen geheim is dat deze branche aan vernieuwing toe is. Het nieuws wordt inmiddels door iedereen gemaakt en drones zijn een vernieuwend middel om dat nieuws te visualiseren.”

Wiebe de Jager, drone-expert en auteur van het recent verschenen boek Dronevideo’s maken: “De afgelopen paar jaar heeft het maken van video-opnamen met behulp van drones een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Met dit evenement wil ik zowel geoefende als startende piloten de gelegenheid geven om de creatieve mogelijkheden van drones te laten zien.”

Inzenden
Het indienen van inzendingen start vandaag via dit formulier en kan tot en met zondag 27 augustus. Per deelnemer mag één video worden ingezonden. Die mag maximaal vier minuten duren (één minuut voor de categorie ‘dronie’) en dient in lijn met de geldende regelgeving gemaakt te zijn. Verder dienen zowel het beeldmateriaal als de soundtrack vrij te zijn van rechten van derden. De jury beoordeelt de video’s op aspecten als compositie en originaliteit, technische kwaliteit en montage, de mix van grond- en luchtbeelden en de keuze voor de soundtrack en het gebruik van audio.

Op www.ddff.nl is informatie te vinden over deelname aan het Film Festival en de wedstrijdvoorwaarden. Daarnaast kunnen mensen die het festival willen bijwonen op deze website alvast hun gegevens achterlaten.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

2 Comments

    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.