Dubai gaat onbemande politievoertuigen met drones inzetten

Als het om drones gaat is Dubai de stad waar alles kan: epische dronewedstrijden, passagiers vervoeren met drones, internationale wedstrijden om positieve toepassingen van drones te bevorderen: niets is te gek in de hoofdstad van de kleine golfstaat. De politie is nu zelfs van plan om autonome politievoertuigen in te zetten, die zijn uitgerust met 360º camera’s en drones.

Zelfstandig op patrouille
De robotauto O-R3 heeft het formaat van een speelgoedformaat buggy en is in staat om dagelijks zelfstandig op patrouille te gaan. Voor het in de gaten houden van de omgeving is de robotauto voorzien van een paar high-tech snufjes. Zo is op het dak van de auto een 360º camera aangebracht, die de gehele omgeving vastlegt. Dankzij gezichtsherkenning kan de camera direct alarm staat als er bijvoorbeeld een gezochte crimineel in de buurt is.

Mocht er iemand gedetecteerd worden die de moeite van het achtervolgen waard is, dan kan de auto zelfs een drone laten opstijgen. Die kan dan achter de verdachte aanvliegen, mocht deze zich uit de voeten maken over terrein waar de robotauto niet kan komen.

Politie: 30% robots in 2030
Het is de bedoeling dat de politierobot in eerste instantie in toeristische gebieden gaat opereren. De introductie van de O-R3 is een eerste stap in de richting van een politiemacht die in 2030 voor 30% uit robots moet bestaan.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier