Cameradrone verwondt meerdere mensen tijdens toespraak Erdogan

Een flink formaat cameradrone die in het publiek neerstortte tijdens een toespraak van de Turkse president Erdogan in de hoofdstad Ankara heeft voor een aantal gewonden gezorgd. De president onderbrak zijn toespraak na het incident een paar momenten, zodat hulpverleners de gewonden konden bereiken.

De crash vond plaats tijdens een herdenking van de couppoging die een jaar geleden plaatsvond in Turkije. Tijdens de toespraak van Erdogan raakte de octocopter door nog onbekende oorzaak onbestuurbaar en stortte neer in het publiek. Op beelden die op Twitter verschenen is te zien hoe in totaal zes gewonden en de drone worden afgevoerd. Naar verluidt raakte geen van de omstanders zwaargewond.

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dat een professionele drone voor opschudding zorgt tijdens een evenement. Eind 2015 werd de professionele slalommer Marcel Hirscher op een haar na geraakt door een professionele cameradrone die op de skihelling neerstortte. Naar aanleiding van dat incident besloot de internationale skifederatie de regels voor het professioneel gebruik van drones bij evenementen aan te scherpen.

In veel landen – waaronder Nederland – is het niet toegestaan om recreatief of beroepsmatig met een drone boven een mensenmenigte te vliegen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier