Racedrone zet wereldrecord met topsnelheid van ruim 260 km/uur

Een racedrone die werd ontwikkeld door de mannen van de Drone Racing League heeft afgelopen donderdag een wereldrecord neergezet door over een lengte van honderd meter met een gemiddelde snelheid van 163.5 MPH (262 kilometer per uur) te vliegen.

De RacerX drone weegt slechts 800 gram, maar weet dankzij een uitgekiende keuze van componenten de propellers met maar liefst 46.000 toeren per minuut te laten draaien. Volgens het team haalt de drone daarmee pieksnelheden van bijna 290 kilometer per uur. Het Guinness World Record is echter vastgesteld op 262 kilometer per uur.

Prototype in brand
Een eerder prototype van de RacerX trok zoveel stroom uit de accu dat deze in vlammen opging. Maar na enige aanpassingen door team DRL was de RacerX in staat om een wereldrecord neer te zetten. De drone die het wereldrecord neerzette heeft de vlucht trouwens ook niet overleefd, want het toestel crashte na afloop van de tijdmeting hard ter aarde.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Racedrone zet wereldrecord met topsnelheid van ruim 260 km/uur

  • 18 juli 2017 om 09:36
    Permalink

    Tekst moet zijn. Multicopter zet wereld record.

    Militaire fixed wing drones zoals bijvoorbeeld een Pradator kunnen vele hogere snelheden halen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier