Nederlandse drone ingezet voor luchtopnamen Game of Thrones

Fantasyliefhebbers van over de hele wereld keken afgelopen week reikhalzend uit naar de release van seizoen 7 van de hitserie Game of Thrones. De serie staat bekend om de bijzondere filmlocaties en prachtige cinematografie. Voor seizoen 7 werd er voor het maken van de luchtopnamen voor het eerst gebruik gemaakt van een drone. Deze werd geleverd door een Nederlandse fabrikant.

Lage temperaturen
De drone werd ingezet voor het maken van luchtopnamen op verschillende locaties in IJsland. Daarbij stond regelmatig veel wind en was er sprake van lage temperaturen, tot wel -20º Celcius. Toch presteerde de drone in die omstandigheden goed. Met name het feit dat de drone op elk gewenst moment ingezet kan worden sprak het productieteam aan. Ook zijn er met de drone close range aerials shots mogelijk, iets wat normaal gesproken met een helikopter niet kan.

Voor het maken van de opnamen werd gebruik gemaakt van een RED Epic Dragon 6K met een Cooke s4 25mm lens, opgehangen aan een Gremsy H16 gimbal. Voor de overdracht van het beeld werd gekozen voor een Aminon Connex HD Link. De drone in kwestie betrof een NEO drone van het in Oss gevestigde bedrijf Acecore Technologies. Deze drone kan payloads tot maar liefst 9 kg de lucht in brengen. Het systeem is ontwikkeld om ook in moeilijke weersomstandigheden te kunnen vliegen.

9 kg payload
Leon Thé legt uit waarom het team koos voor het Nederlandse systeem: “De meeste productiebedrijven die met ARRI en RED camera’s vliegen kiezen meestal niet voor DJI systemen zoals de Matrice vanwege de nog te beperkte payload. Een volledige setup met een dikke prime-lens, HD link en soms nog een extra remote focus control weegt al gauw 7-8 kg. De NEO heeft een maximale payload van 9 kg, wat perfect is voor deze setups.”

De drone werd tijdens de opnamen bestuurd door Acecore-oprichter Jorrit Linders. Thé: “Medio november werden wij gebeld omdat hun vaste piloot in IJsland niet tijdens de productie van seizoen 7 van Games of Thrones kon vliegen. Jorrit is zelf piloot, dus hij was de perfecte persoon om deze klus voor hun te klaren. De opnamen waren begin januari dit jaar.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier