BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

DJI onderzoekt meldingen van uit de lucht vallende Sparks

Op het gebruikersforum van DJI hebben meerdere mensen hun beklag gedaan over het feit dat hun Spark drone zomaar uit de lucht kwam vallen tijdens het uitvoeren van een vlucht. Dat gebeurde zowel boven land als boven water. DJI onderzoekt de klachten.

Wegvallende energievoorziening
De meldingen zijn terug te vinden in twee forumthreads op het forum van DJI. Sommige mensen spreken over het plotseling wegvallen van de energievoorziening, mogelijk als gevolg van een loskomende batterij. In het geval van de Spark worden die middels een klikmechanisme op hun plaats gehouden. Andere theorieën betreffen problemen met de sensoren of de firmware of het per ongeluk geven van het CSC stickcommando, waardoor de motoren stoppen met draaien. Dat laatste is een typisch geval van pilot error.

In een aantal gevallen kon de flight log bekeken worden, en daaruit zou blijken dat er zich geen afwijkende omstandigheden voordeden voorafgaand aan het neervallen van de drone. DJI doet inmiddels onderzoek naar de meldingen van de crashes om te achterhalen wat het probleem geweest zou kunnen zijn.

Karma
Het tijdens het uitvoeren van een vlucht wegvallen van de energievoorziening doet denken aan de problemen die GoPro had met de Karma. Toen bleken lostrillende accuverbindingen debet te zijn aan de storingen. Het probleem leidde tot een terugroepactie van de Karma drone, en pas maanden later kwam het toestel weer op de markt. Van een verkoopsucces is echter geen sprake.

De Karma drone van GoPro werd direct na de introductie geplaagd door problemen

Spark
De Spark is DJI’s nieuwste drone. Het is een miniatuur quadcopter die vooral bedoeld is voor het onderweg maken van luchtfoto’s of video’s. Het toestel is uitgerust met een 1080p HD camera en kan zo’n 15 minuten in de lucht blijven. De gebruiker kan het toestel bedienen met alleen de DJI Go app, een optionele controller, of met armbewegingen. Ook beschikt de Spark over geavanceerde vliegfuncties zoals ActiveTrack, Circle, Rocket en Mission.

Tijdens onze eerste testvluchten met de Spark en onze live streaming video test hebben zich geen onregelmatigheden voorgedaan. Ben jij in het bezit van een Spark en heb je wel onvoorspelbaar gedrag ervaren? Meld dit dan svp in de comments hieronder.

7 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.