Markt

’30% nieuwe dronepiloten crasht toestel in de eerste week’ 

Maar liefst 30% van de mensen die voor het eerst een drone gekocht hebben voor recreatieve doeleinden laat hun toestel in de eerste week van gebruik al crashen. Dat meldt een Amerikaans reparatiebedrijf dat kapotte drones repareert die niet onder de fabrieksgarantie vallen.

Groeimarkt
Het Amerikaanse bedrijf Fortress UAV richt zich specifiek op de reparatie van toestellen van DJI en Yuneec. Volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf stort tot wel 30% van de toestellen die door kersverse hobbypiloten gekocht zijn binnen een week neer, of wordt er ergens tegenaan gevlogen.

De schade als gevolg van zo’n crash wordt doorgaans niet gedekt door de garantie van de fabrikant. Een mooie groeimarkt dus voor reparatiebedrijven die zich toeleggen op het repareren van dergelijke schadegevallen. “Tot nu toe zijn het vooral kleine hobbywinkels en enthousiastelingen die zich toeleggen op de reparatie van schadegevallen waarvoor men niet bij de fabrikant terecht kan. Wij pakken het nu wat grootschaliger aan”, stelt Brendon Mills van Fortress UAV.

Met meer dan 220 medewerkers op drie verschillende locaties denkt elektronicareparatiebedrijf Fortress Solutions snel uit te kunnen groeien tot de grootste dronereparateur in de VS. Daartoe heeft het haar medewerkers speciaal opgeleid. Onder de noemer Fortress UAV is het bedrijf een paar maanden geleden haar diensten op het gebied van dronereparatie aan gaan bieden.

Slecht voorbereid
Het grootste probleem is dat mensen zich niet verdiepen in de werking van hun drone en direct met hun toestel gaan vliegen zodra ze deze binnen hebben. Zo kan het gebeuren dat de drone nog geen GPS lock heeft tijdens het opstijgen, of dat de drone ergens tegenaan vliegt als deze automatisch terugkeert bij lage accuspanning (return to home). In de lijst met veelgemaakte beginnersfouten staan ook buiten het zicht vliegen of achteruit vliegen als vaak voorkomende oorzaken van een crash.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “’30% nieuwe dronepiloten crasht toestel in de eerste week’ 

  • Randy Martin

    Flying is harder tha most people think so they get in a hurry and don’t take time to master the basics before they try something fancy.
    Interestingly many things in life are messed up this same way.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier