Nieuws

Belgische student wil afstandsrecord voor drone delivery verbreken

Een Belgische student luchtvaarttechniek wil in september een nieuw wereldrecord vestigen op het gebied van drone delivery. Het plan is om met een fixed-wing drone een lading chocola te vervoeren over een afstand van ruim 70 km. Een groot deel van de vlucht zal boven zee plaatsvinden.

70-75 km
Voor de recordpoging wordt gebruik gemaakt van een DT18 van Delair-Tech uit Gent. Aanvankelijk was het plan om ‘slechts’ 40-45 km te vliegen, maar volgens de 19-jarige Yordi Verbeeren moet dat makkelijk 70-75 kunnen worden na het doorvoeren van enkele wijzigingen in het ontwerp.

De recordpoging moet beginnen in de kustplaats Koksijde. Vanaf daar is het de bedoeling dat de drone zo’n 25 kilometer de zee op vliegt, om vervolgens met een ruime bocht terug te keren. Aan boord zal zich een typisch Belgische payload bevinden: een zakje chocoladedruppels van snoepwinkel Zoet in Londerzeel.

Eind september
Het is de bedoeling dat de recordvlucht plaatsvindt op of rond 25 september. Een eerste testvlucht staat gepland op 11 september. Wind zou volgens Verbeeren geen probleem zijn, regen wel. De gebruikte drone weegt slechts 2 kg en heeft een spanbreedte van 1,8 meter. De kruissnelheid van het toestel bedraagt zo’n 60 km/uur.

(bron: Data News)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Belgische student wil afstandsrecord voor drone delivery verbreken

  • Wereldrecord in Belgie dan zeker?? Volgens mij zijn er al vluchten geweest die veel verder gaan. Weet niet wat het huidige record is, maar deze gaan bijna 200 km
    https://youtu.be/VYwEHDP-Kzc

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier