BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

DJI introduceert Phantom 3 SE: 4K video voor een zacht prijsje

Men neme een budgetversie uit de Phantom 3-serie, voege er mogelijkheden op het gebied van 4K video aan toe, en verbetert het bereik van de controller. Dat is zo ongeveer het recept van de Phantom 3 SE die DJI zojuist heeft geïntroduceerd. Met een prijskaartje van € 649,- is het momenteel de goedkoopste drone uit het assortiment van DJI waarmee je in Ultra HD kunt filmen.

Groter bereik en 720p live view
Toegegeven: een beetje verwarrend is het allemaal wel. DJI had namelijk al een 4K budgetversie van de Phantom 3 op de markt gebracht, luisterend naar de naam Phantom 3 4K. Die had echter een beperkt bereik, tot maximaal 1.200 meter in FCC modus. Verder was de live view kwaliteit van de Phantom 3 4K beperkt tot 480p.

De nieuwe Phantom 3 SE (die begin maart al in China op de markt verscheen) is op deze twee punten verbeterd. Niet alleen is het bereik toegenomen tot maximaal 4.000 meter in FCC modus (wat het bereik in CE modus is geeft DJI niet op), ook is de live view resolutie opgevoerd tot 720p. Daarnaast beschikt de Phantom 3 SE net als de Phantom 3 4K over het vision positioning system voor nauwkeurige positionering op lage hoogte of bij indoor gebruik.

De camera maakt foto’s in een maximale resolutie van 12 megapixels en filmt in maximaal 4K resolutie bij 25 of 30 fps. Het ISO-bereik start bij 100 en eindigt bij 1600 (foto) of 3200 (video). De bitrate tijdens het filmen bedraagt 60 Mbps. De maximale vliegtijd op één accu bedraagt zo’n 25 minuten.

Verbeterde Phantom 3 4K
Je kunt de Phantom 3 SE nog het beste zien als een verbeterde versie van de Phantom 3 4K. Mocht je op zoek zijn naar een niet al te dure DJI drone waarmee je toch in 4K kunt filmen, dan is de Phantom 3 SE op dit moment de meest voor de hand liggende keuze. Dankzij de verbeterde controller zul je minder snel last hebben van signal loss, en door de 720p live view kun je beter zien wat je aan het filmen bent. Overigens maakt de controller gebruik van wifi voor de videolink, niet van LightBridge, zoals bij de Phantom 3 Professional en Advanced het geval is.

Momenteel is de Phantom 3 SE alleen te koop via de webshop van DJI, voor € 649,- incl verzending.

3 Comments

    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.