Dronebouwer DJI stelt nieuwe directeur aan

Om de verdere groei van DJI in goede banen te leiden heeft het bedrijf onlangs Roger Luo aangesteld als nieuwe directeur. Met een achtergrond in software en hardware ontwikkeling en eerdere posities op het vlak van productmanagement en marketing bij bedrijven als Apple, Foxconn en Siemens lijkt Luo over de juiste papieren te beschikken om bij DJI aan het roer te gaan staan.

Productmanagement en zakenrelaties
In zijn nieuwe rol als directeur zal Luo zich voornamelijk bezig houden met productmanagement en de ontwikkeling van internationale zakenrelaties. Eerder vervulde Luo een rol als Vice President of Operations bij DJI. Hij kent het bedrijf dus al van binnen en van buiten. Oprichter en CEO Frank Wang blijft zich bezighouden met productontwikkeling.

Momenteel zijn er maar liefst 11.000 mensen werkzaam bij DJI. Naast het hoofdkantoor in de Chinese provincie Shenzen heeft het bedrijf kantoren in nog eens 17 steden wereldwijd. Naast drones voor consumenten, fotografen en filmmakers legt het bedrijf zich steeds meer toe op onbemande systemen voor inspectie, landbouw en industriële toepassingen.

Turbulente tijden
De aanstelling van Luo komt op een moment dat DJI turbulente tijden doormaakt. Niet alleen werd onlangs bekend dat het Amerikaanse leger stopt met het gebruik van DJI producten wegens zorgen over informatieveiligheid, ook heeft DJI in veel landen te kampen met steeds strenger wordende regelgeving voor het gebruik van drones. Daarbij komt dat de veiligheidsmaatregelen die het bedrijf inbouwt in haar drones steeds teniet worden gedaan door hackers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Dronebouwer DJI stelt nieuwe directeur aan

 • 12 augustus 2017 om 23:37
  Permalink

  Het is ‘Stelt nieuwe directeur voor”
  Niet ‘Stelt nieuwe directeur aan”

  Want het is voorstellen en niet aanstellen lol.

  Beantwoorden
  • Avatar foto
   13 augustus 2017 om 09:31
   Permalink

   In deze context kan ‘aanstellen’ ook gebruikt worden:

   aanstellen

   hem een functie geven vb: Piet is aangesteld als de nieuwe directeur Synoniem: benoemen Tegenstellingen: ontslaan”

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier