Markt

Europese dronefabrikant Atlas Dynamics haalt $8 miljoen op voor verdere expansie

De in Riga gevestigde ontwikkelaar van professionele onbemande luchtvaartuigen Atlas Dynamics  heeft in een investeringsronde een kapitaal van acht miljoen dollar opgehaald. Het geld wordt aangewend voor de verdere ontwikkeling van de VLOS en BVLOS systemen in de portfolio van het bedrijf. Ook mikt het bedrijf op internationale expansie, met name in Noord-Amerika.

Vliegtijd tot 55 minuten

De multirotors van Atlas Dynamics worden gekenmerkt door zelfontwikkelde technologieën, zoals koolstoffiber behuizingen, slimme lithium-silicon accu’s, en eigen flight computers en communicatiesystemen. Daardoor zijn vliegtijden tot wel 55 minuten mogelijk, en is het maximale bereik van de zender 50 kilometer. De systemen lenen zich daardoor goed voor beyond visual line of sight (BVLOS) operaties, ook bij slechte weersomstandigheden.

Het topmodel Atlas Pro wordt gekenmerkt door een trirotor configuratie. De drone kan voorzien worden van verschillende payloads, zoals een camera+gimbal module, een infraroodcamera, of een multispectraalsensor. Daardoor kan het systeem voor uiteenlopende toepassingen worden ingezet, waaronder search&rescue, inspectie, security en het opnemen van schade ten behoeve van de verzekeringsbranche.

Opgericht in 2015

Atlas Dynamics werd opgericht in 2015 en telt momenteel nog geen twintig medewerkers. Het bedrijf is echter op zoek naar meer personeel, onder andere om de uitrol van het bedrijf in de V.S. in goede banen te leiden. De producten van Atlas Dynamics zouden in het derde kwartaal van 2017 te koop moeten zijn in Noord-Amerika.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier