Nederlandse dronebouwer Aerialtronics vraagt uitstel van betaling aan

De Nederlandse dronefabrikant Aerialtronics is in financieel zwaar weer terechtgekomen, met als gevolg dat het bedrijf uitstel van betaling heeft moeten aanvragen. Een curator onderzoekt momenteel de mogelijke scenario’s voor een doorstart.

Veel pionierswerk

Mede-oprichter Lucas van Oostrum (inmiddels niet meer verbonden aan Aerialtronics): “Ik vind het vervelend om dit nieuws te moeten vernemen. Aerialtronics heeft veel pionierswerk gedaan in Nederland en daarbuiten. Denk aan lobbywerk op het gebied van regelgeving en testcentra. Ook heeft het bedrijf systemen geleverd aan klanten in heel de wereld.”

Er is inmiddels een curator aangesteld die gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een doorstart. Van Oostrum: “Ik heb er wel vertrouwen in dat er een oplossing komt. Het bedrijf heeft een goede orderportfolio. Maar er zijn natuurlijk meer factoren die meespelen. Ik verwacht dat er volgende week meer duidelijkheid komt over de toekomst van Aerialtronics.”

Systemen voor professionals

Aerialtronics werd in 2012 opgericht door Robin van de Putte en Lucas van Oostrum. Het bedrijf haalde in 2013 zes miljoen dollar aan durfkapitaal op. Het Altura Zenith-systeem van het bedrijf wordt door professionele gebruikers overal ter wereld gebruikt voor onder andere inspecties en filmwerk. Recent kondigde het bedrijf een samenwerking met NVIDIA aan, voor het onboard verwerken van meetgegevens.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier