Productnieuws

Nieuwe firmware voor DJI Spark moet accuproblemen verhelpen

Enige tijd geleden schreven we over een aantal meldingen van DJI Sparks die om onverklaarbare redenen uit de lucht kwamen vallen. DJI heeft onderzoek gedaan naar de meldingen en heeft zojuist bekend gemaakt dat er een nieuwe firmware uitkomt die dergelijke problemen in de toekomst moet verhelpen. Updaten is verplicht: wie zijn Spark niet vóór 1 september update kan daarna niet meer vliegen, totdat de nieuwe firmware geïnstalleerd is.

Volgens DJI lost de firmware een probleem op met de energiehuishouding van de drone. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor de DJI Goggles, en is de Palmlaunch feature verder verbeterd. De firmware kan worden geïnstalleerd via de DJI Go 4 app of via de DJI Assistant 2 desktop software. Ook de accu’s moeten geupdate worden. Een volledige beschrijving van de nieuwe firmware vind je hieronder.

The new firmware update enhances Spark’s battery management system to optimize power supply during flight . In addition, the new firmware has added support to fully integrate Spark with the DJI Goggles, optimized the PalmLaunch function for better stability after takeoff, improved the accuracy of controls under the QuickShot Dronie mode and enhanced the compatibility of the remote controller when syncing up with new firmware updates.

When prompted on the DJI GO 4 App, users with internet connectivity will be able to download the new firmware to update their aircraft’s and battery’s firmware. The aircraft and battery firmware updates can also be done via the DJI Assistant 2 desktop software. If the firmware of either the aircraft or the battery is not updated by September 1, Spark will not be able to take off. DJI decided on the option of a mandatory firmware update in order to maximize flight safety and product reliability which we consider as top priorities.

The update comes after DJI released new features for its Spark in early August to deliver a more powerful combination of video and photo improvements including a new gesture to start and stop video recording and enhanced QuickShot video features for more cinematic control.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Nieuwe firmware voor DJI Spark moet accuproblemen verhelpen

  • Peter Schuiling

    Leuk allemaal maar ze zeggen er niet bij HOE de ondersteuning voor de goggles gaat. Hoe kan je ze in godsnaam binden?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier