Markt

Nokia werkt onder de naam OVNI aan eigen drone-oplossing

Het Finse bedrijf Nokia komt mogelijk met een eigen serie drones en/of netwerktechnologie voor drones op de markt, specifiek bedoeld voor civiele en militaire toepassingen. Dat blijkt uit een merknaamregistratie die opgemerkt werd door technologieblog letsgodigital.org.

OVNI
De merknaamregistratie werd ingediend bij de EUIPO (European Union Intellectual Property Office). Als categorieën voor de registratie werden ‘Civiele en militaire drones’ en ‘Apparatuur voor telecommunicatie’ opgegeven. De registratie is van toepassing op de merknaam OVNI.

Wat Nokia onder deze naam precies aan het ontwikkelen is blijkt niet uit de merknaamregistratie. Wel bekend is dat Nokia al langer werkt aan 4G-technologie voor drones, en aan een systeem voor het volgen en begeleiden van onbemande systemen. Voor het laatste project sloot Nokia niet lang geleden een samenwerking af met dronetestcentrum Space53 in Twente.

Samenwerkende drones
Eerder dit jaar demonstreerde Nokia tijdens de ‘Drones for Good’ Awards in Dubai een Ultra Compact Network, waarbij gelijktijdig vliegende drones met elkaar samenwerken om een bepaalde klus te klaren, daarbij gebruik makend van 4G LTE-verbindingen tussen de systemen en het ground station voor de aansturing en overdracht van camerabeelden.

Of Nokia inderdaad met eigen drones op de markt komt is nog even de vraag. Het zou ook kunnen dat met de aanduiding OVNI gedoeld wordt op de netwerkoplossing, waarbij Nokia zich richt op het leveren van de draadloze netwerktechnologie en voor de hardware de oplossingen van externe leveranciers aan eindgebruikers aanbiedt.

https://www.youtube.com/watch?v=AzWEfLPqxO0

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier