Incident

Vaticaanstad kortstondig in paniek om drone

Een drone die gisteren over de stad Rome richting het Vaticaan vloog heeft voor flink wat paniek gezorgd. Even werd zelfs gevreesd voor een terroristische aanslag door IS. De Italiaanse politie zocht met agenten op straat en een helikopter naar de drone, maar heeft uiteindelijk niets kunnen vinden.

Rond het Vaticaan is men extra alert na recente terreurdreigingen van Islamitische Staat aan het adres van de Paus. Daarbij werd niet specifiek gehint op het gebruik van drones, maar IS heeft al wel consumentendrones ingezet om aanslagen te plegen. De quadcopter, die waarschijnlijk net buiten de muren van het Vaticaan op een dakterras landde, kon uiteindelijk niet getraceerd worden.

No-fly zone
Het is streng verboden om met een drone nabij Vaticaanstad te vliegen. Het gebied is daarom ook aangemerkt als no-fly zone. De meest populaire commerciële drones zouden dankzij geofencing niet in dergelijke gebieden moeten kunnen vliegen, maar op internet zijn tools beschikbaar om die beperkingen te omzeilen.

Het Vaticaan neemt na het incident geen extra veiligheidsmaatregelen. Het gebied wordt al extra in de gaten gehouden door militairen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier