Nieuws

Hulpdiensten VS gehinderd door drones na orkaan Harvey

Veel Amerikaanse dronepiloten in de staat Texas trekken er momenteel op uit om de schade en overstromingen die orkaan Harvey heeft veroorzaakt vanuit de lucht vast te leggen. Dit tot grote ergernis van de hulpdiensten, die ernstig gehinderd worden door de drones. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit heeft zelfs een tijdelijke luchtruimsluiting ingesteld.

Momenteel worden er op YouTube talloze dronevideo’s geplaatst van de getroffen gebieden. Daarop is goed te zien hoe de orkaan huisgehouden heeft: als gevolg van enorme regenval zijn grote gebieden onder water komen te staan. Hulpdiensten hebben honderden boten ingezet om mensen te evacueren.

Helikopters
Militaire hulpdiensten zetten ook helikopters in om naar mensen te speuren en hulp te verlenen. Die worden echter ernstig gehinderd door de talloze drones die boven het gebied vliegen. Het leger en hulpverleningsorganisaties roepen dronepiloten daarom met klem op om vooral niet te gaan vliegen boven het getroffen gebied:

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft zelfs een tijdelijke luchtruimsluiting ingesteld voor al het vliegverkeer anders dan dat van de hulpdiensten, om te voorkomen dat hulpverleners nog langer gehinderd worden door drones. Helaas bereikt die boodschap lang niet iedereen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier