Productnieuws

DJI Mavic Pro Platinum is stiller en kan paar minuten langer vliegen

Tijdens een persconferentie aan de vooravond van IFA 2017 in Berlijn heeft dronemaker DJI zoals verwacht een nieuwe versie van de populaire Mavic Pro quadcopter aangekondigd. Het gaat om een relatief kleine productupdate: de Mavic Pro Platinum krijgt een iets langere vliegtijd en is een stuk stiller dan zijn voorganger.

Stiller en langer vliegen
Dat er een nieuwe Mavic Pro aangekondigd zou worden hadden we al wel vermoed, het is immers alweer een jaar geleden dat de drone op de markt kwam en DJI staat nu eenmaal bekend om het agressief updaten van haar productlijnen. Het gaat echter niet om een hele grote update: je kunt zeker niet spreken van een Mavic Pro 2.

De verbeteringen zitten hem met name in de vliegprestaties. Niet alleen beschikt de Mavic Pro Platinum over nieuw ontwikkelde electronic speed controllers (ESCs) voor de aansturing van de motoren, ook is de vorm van de propellers aangepast. Daardoor zou het toestel zo’n drie minuten langer moeten kunnen vliegen (30 minuten in totaal), en is de geluidsproductie met maar liefst 60% (4 dB) afgenomen.

Weinig reden voor upgrade
Nu was de Mavic Pro al niet zo’n heel lawaaierig toestel, de Mavic Pro Platinum is dus nog eens flink wat stiller. Maar alhoewel de extra vliegminuten van harte welkom zijn zien we weinig reden waarom je zou moeten upgraden als je al een Mavic Pro hebt: de cameraspecificaties zijn ongewijzigd gebleven, en er is ook geen achterwaartse obstakeldetectie bijgekomen. Bovendien kun je de low-noise propellers ook los bestellen en deze op je huidige Mavic Pro monteren.

De Mavic Pro Platinum is per direct te bestellen via de webshop van DJI. De verkoopprijs is € 1.299,-, of € 1.599 als je voor de Fly More Combo kiest. De gewone Mavic Pro kost bij DJI nu € 1.199,-.

Phantom 4 Pro Obsidian
Een andere drone uit de stal van DJI die een hele kleine upgrade heeft gekregen is de Phantom 4 Pro. Hiervan is nu ook een Obsidian-uitvoering te koop, waarbij de body een matgrijze look heeft dankzij een magnesiumcoating. Qua functionaliteit is er echter geen verschil ten opzichte van de gewone P4P.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier